28 maj 2012

Försäkringskassan...

...Hatad av de flesta, men idag gick det jättebra när jag ringde till dem. Tur det, för jag hade ansökt om föräldrapenning aaaaalldeles för sent, men hon såg till att jag får pengarna om 2 dagar. Hur hade det annars gått med min stackars plånbok? Haha, ska inte klanta till det såhär igen!

26 maj 2012

Ett till inlägg...

... Läste precis på syrrans blogg om hur trött hon är på att folk, okända som bekanta ska komma med kommentarer om hennes dotter, t.ex. "oj, hon är nog för varm" eller "du måste ge henne mycket vatten". Så jag ville också ta upp detta och jag tror många, speciellt yngre föräldrar känner igen detta fenomen då alla andra så gärna ska "tipsa" om en massa olika saker.

Jag själv har börjat och ska fortsätta ännu mer med att säga ifrån gällande dessa "tips" jag får av andra. Tro mig kära läsare, jag vet vad som är bäst för min dotter och allt man bör tänka på vad gäller kläder, krämer och puder etc.. Inte nog med att jag läser om precis allting, så har jag lärt mig av min dotter vad som passar henne bäst och även om det inte passar allas tankesätt så är det ju MIN dotter...

Man känner sig så otroligt DUMFÖRKLARAD när man får höra "du måste smörja henne där". SÄGER DU DET? Jag som trodde att det är jättebra och skönt att ha så torr hud där!
Haha, ne. Sluta med det gott folk. Alla föräldrar vill sitt barns bästa och jag tror att de flesta vet precis vad det är för just sitt barn. Det pratade vi om på föräldragruppen också, om att andra måste respektera de val man gör och det tankesätt man själv har som förälder. Gällande allt- från krämer, till mat till uppfostran. Det är en helt annan sak om man frågar om råd eller undrar över något, men dessa onödiga kommentarer gör mig, precis som min syster och förmodligen många andra mammor så så så trött!

Hoppas ni förstod något av detta och om det är någon läsare som känner igen sig eller har andra tankar så lämna gärna en kommentar :) Är intresserad av att höra andras åsikter också!

Eurovision

Sitter framför ettan och hejar på Loreen! HEJA HEJA! Är ensam hemma ikväll med lillan som ligger och sover. Pappa är på bröllop och kommer inte hem förrän tidigt på morgonen. Hade gärna följt med på festligheter men vi ville inte lämna lillan så länge. Har bunkrat upp med riesen, jordgubbar, hallongrottor och cider :) MUMS.
Lilltjejen har de senaste dagarna somnat bra inför natten. Fått ta upp henne då o då för att lugna ned henne, men ikväll somnade hon själv efter maten. Kanske visste hon att mamma vill ha en myskväll framför Eurovision hahah.
Loreen är bara så bra! Rös till i slutet och tror att hon har en chans att kamma hem det hela! HOPPAS!
Nu ska jag fortsätta smaska i mig riesen.

23 maj 2012

Reunion

Nu har jag skickat iväg mejl på Facebook till nästan alla som gick i min gymnasieklass om att vi borde ses igen. Tänkte bjuda på lite gott och bara uppdatera om våra liv, så hoppas dagen passar allas schema!

Sitter just nu på balkongen och bara njuter av vädret. Lillan sover bredvid i babysittern. Hon förstod nog att hon vaknade alldeles för tidigt igår, så hon bjöd mig på sovmorgon till 9.30! En pigg och glad mamma med andra ord! haha. Ska tvätta lite kläder sen tänkte jag och ta en promenad :)

20 maj 2012

Jaså...

Denna natt visade sig bli annorlunda mot alla andra nätter och jag är TRÖTT! Mycket mat var det som gällde och jag tror att lillan drömde för hon brukar aldrig vakna och gnälla... Nappen hjälpte som tur var!
Tidig morgon blev det också men fick ligga kvar i sängen till 8 iaf innan det blev långtråkigt för chefen! Nu startar vi morgonen med massa lek, sen när det är dags att sova igen tar vi en promenad till jobbet o hälsar på :) skönt med sol! Det piggar upp :)

Hej igen

Bloggen har blivit lidande senaste tiden. Haft mycket roliga grejer för oss och Uppsalasyrran och L har varit här i Örebro på besök. Varje gång blir man påmind om att det är så tråkigt att vi inte bor närmre varandra, men vi åker nog dit om 2 veckor igen :)

I fredags var det dags för Innas 3 månadersvaccin. Det gick bättre än vad jag hade tänkt mig, men lite tårögd blev jag ändå. Hon mådde bra efteråt, lite ont i låren men värre än så blev det inte med feber osåå..Tjejen väger nu 6.4 kg och är 63 cm lång :)

14 maj 2012

Bröllop

Dåligt bloggande på senaste tiden, men har haft ganska fullt upp eller helt enkelt varit så seg. I lördags var jag på min barndomsväns bröllop. Hade jättetrevligt och brudparet var så vackra tillsammans. Grattis än en gång Lena och Tay! Inna var med sin pappa hos baba och deda. Första gången jag var ifrån henne sååå många timmar, men självklart hade allt gått bra och hon äter gärna ur nappflaskan.

Nu sitter jag här och kollar på tv och väntar på pappa som ska komma och sätta upp en fin tavla åt oss. Jag har blivit riktigt bortskämd av min älskling senaste tiden med presenter varav tavlan var den ena. Det är viktigt att överraska varandra då o då!

11 maj 2012

Rättegång

Sitter klistrad framför aftonbladet och följer rättegången mot ABB live. Det är en reporter som chattar, eftersom det inte nu sänds direkt i tv när vittnena ska höras.
Någon slängde precis en sko mot honom och skrek "go to hell, you killed my brother". Breivik hade tydligen varit helt lugn och senare sagt att om någon ska kasta något på honom är det bäst att göra det när han går in och ut ur rättsalen....
Såg nu att de sänder på vg.no.. Synd att jag inte hänger med i norskan...?!

09 maj 2012

Mosters hjärta

Hoppas mitt andra hjärta, L blir frisk snart  <3 Så tråkigt när små barn är sjuka. Ååh va jag tycker synd om henne. Fasar inför Innas första sjuka. Hoppas hon mår någorlunda bra efter vaccinationen iaf...

På lördag ska jag på min barndomskompis bröllop. Ska bli spännande och har börjat fundera lite på vad jag ska ha på mig.. haha, har inte mycket fint att välja mellan, men något hittar jag nog på. De flesta kläderna är så mörka, men vill ju inte se ut som att jag ska på begravning heller! Lillan får stanna hemma med pappa (mamma du behöver inte va barnvakt som jag först trodde).

Idag har vi varit riktigt sega och bara varit hemma. Så himla tråkigt väder så man har ju ingen lust att gå ut! Hoppas lördagen ger någorlunda fint väder på Lenas stora dag :)

08 maj 2012

En sån dag...

Idag har vi en sån dag som man önskar tar slut lite snabbare än vanligt... Tyvärr är klockan bara 11! Har sovit sååå dåligt denna natt! Lillan har vaknat flera ggr innan det var dags att gå upp vid 7... Så nu har jag ont i huvudet o känner mig inte alls utvilad... Tur att svärmor varit här o hjälpt mig med storstädning så slipper jag tänka på något sånt! Tog alla fönster och skrubbade ordentligt i alla hörn och vrån...
Denna dag ägnas åt vila vila vila!

07 maj 2012

Det nya livet

...Som rubriken säger "det nya livet" och ja, jag har verkligen fått ett nytt liv. Det har varit överväldigande sen dagen Inna skrek för första gången - nya tankar och känslor som man inte kan ha om man inte har egna barn. Den kärlek man känner är enorm och går inte att beskriva med tillräckliga ord. Glädje, beskyddande, varm, härlig....orden känns bara fjuttiga! S gav mig det vackraste som finns och jag känner mig så lycklig med min familj. Mitt liv blev som jag önskade!

Jag började tänka på de första dagarna här hemma med Inna hur orolig jag var! Varje litet ljud fick mig att hoppa till och när något dunsade till hos grannen tänkte jag de värsta tankarna och sprang in för att kolla att det inte var lillan som hade ramlat! När hon hostade till fick jag panik!
Med tiden lär man sig att slappna av mer, men idag hände något så otroligt läskigt som fick mig att undra om jag ska ringa 112! Nu kommer detta låta så larvigt i vissa öron, men det var ingen trevlig upplevelse.
Skulle byta om på tjejen och helt plötsligt börjar hon göra så konstiga ljud, typ som att hon kippade efter andan! Hon grät inte, utan började bara låta så från ingenstans.. Så gjorde hon några ggr innan hon började gråta. Jag tog upp henne i panik och tänkte att det skulle hjälpa henne andas bättre och då lugnade hon ner sig och inga fler såna ljud! Nu sover hon och jag skriver detta med flera pauser då jag måste gå in och kolla till henne.

Min lilla sötnos <3

1 dag gammal

04 maj 2012

Nappflaska

Testade nappflaskan idag :) Gick bra och Inna ville hålla den själv haha. Såg roligt ut :)

03 maj 2012

:(

Nu har min älskling dragit till Göteborg på svensexa :( Kommer hem på söndag igen.. Får se vad jag och Inna hittar på...

Igår shoppade vi en del på stan. Fick med oss nödvändigheter som strumpor och en somamrhatt till lillan. Köpte även den rätta mobilarmen som hör till den supersöta lekmobilen som jag köpte tidigare på babyproffsen. Så nu har lillan något att kolla på på morgnarna när hon ligger och skrattar och pratar.
Imorse trodde jag att jag skulle få tinnitus av hennes skrik! Så högt en så liten tjej kan skrika! Tur att det är av glädje iaf.

01 maj 2012

Lek

Klockan 7

Bara att vänja sig vid att gå upp så tidigt....Det har blivit så senaste tiden, men som tur är går kvällarna så bra att det är det värt. Lägger lillan vid 19.30 ungefär och som alltid vaknar hon efter ca en halvtimma då man får gå in några gånger och lugna ner henne, men sen somnar hon djupt till slut och vi njuter av en lugn kväll. Undra varför hon alltid vaknar och gnäller en stund? Varför inte bara fortsätta sova? haha. Konstigt... Ibland vill hon bli buren en stund, men med en mamma som har ont i ryggen blir det inte lätt.. Försöker istället lugna ner henne genom att vara nära och "hålla ihop" hennes armar och stryka på pannan som brukar hjälpa.

Igår sken solen starkt och vi satt en stund på balkongen och njöt. Samma solsken idag så när lillan ska sova igen tar jag en kopp kaffe och har en stund för mig själv. Nu sitter jag framför tv:n medan hon leker med leksaker som hon så gärna vill ta tag i. Igår lyckades hon hålla i en leksak som hon vägrade släppa och kollade förvånat på vad som hände när hon viftade med handen haha. Får se om hon lyckas idag med. Hon kämpar på!

Piffa upp i hemmet.

Igår köpte jag med mig lite grönt hem från Interflora. Ångrade i efterhand att jag inte kollade mer på andra ställen för det är ju så dyrt där! Men fick iaf med mig lite fint och det gör ju så mycket för hemmet. Blir fräschare och mysigare direkt. Nu ska jag försöka ta hand om de ordentligt! Vill gärna hitta en stooor växt som jag vill ha i ett hörn, men inte hittat "den rätta" än. Fanns en jättefin på Interflora med kruka, men jag vill inte lägga 500 kr på det!

Hade tänkt att kanske denna månad måla om i köket, så ska kolla upp priser någon dag. Kan inte vara så dyrt? Ska ha vitt runtom, med en fondvägg. Är lite osäker fortfarande på vilken färg, men något åt beige eller nougathållet... Syrran tipsade om www.textilonnet.se som har jättefina hissgardiner som skulle passa, men vill inte köpa något förrän väggarna blir klara.

Nu ska jag plocka undan lite och baka de där hallongrottorna som inte blev av tidigare. Hoppas de blir goda!